Praktijksolaris
Image default
Gezondheid

Met botox kraaienpootjes verminderen!

Wist je dat je met botox kraaienpootjes verminderen kunt? Veel mensen denken dat botox wordt gebruikt om lippen voller mee te maken, maar dit zijn fillers. Botox is daarentegen een stof die ervoor zorgt dat bepaalde spieren niet onbewust worden aangespannen. Veel rimpels ontstaan door onvrijwillige spiersamentrekkingen. Zodra de spieren niet meer constant worden aangespannen, worden de rimpels ook minder. Kraaienpootjes worden veroorzaakt door spiertjes die je aanspant tijdens het lachen.

Kraaienpootjes weghalen

De een is trots op zijn kraaienpootjes, terwijl een ander ze liever niet heeft. Je kunt met botox kraaienpootjes sterk verminderen of zelfs weghalen. Houd er wel rekening mee dat de effecten van botox niet permanent zijn. Als je de resultaten van een behandeling wilt behouden, zul je na een aantal maanden dus moeten terugkeren voor een nieuwe behandeling. Een specialist zal je kunnen vertellen om de hoeveel tijd je het best kunt terugkeren.

Hoe verhelpt botox kraaienpootjes?

Botox zorgen er dus voor dat de spiertjes die voor kraaienpootjes verantwoordelijk zijn zich niet meer aanspannen. Alleen hoe verhelpt botox kraaienpootjes nu precies? Dat leggen we je graag uit. Botox wordt geproduceerd door een bacterie en de volledige naam van botox is botuline toxine. Toxines zijn over het algemeen giftig. Botox is dat van nature ook. Echter, is een injectie met botox in de kliniek niet gevaarlijk. Omdat botox de communicatie tussen zenuwen en spieren verstoort, kun je het als een gif zien. Hierdoor werkt het echter ook zeer efficiënt tegen kraaienpootjes.

Botox is dus niet gevaarlijk voor het lichaam als je het door een specialist laat injecteren. Bij een injectie wordt namelijk heel weinig botuline toxine gebruikt. Bovendien wordt botox op de juiste plaats in het lichaam geïnjecteerd. Zo hoef jij je helemaal geen zorgen te maken. Botox doet bovendien vrijwel geen pijn en ook bijwerkingen komen nauwelijks voor. De bijwerkingen die er zijn, zijn over het algemeen ook zeer licht. Als de huid een beetje opzwelt kun je dit deel van de huid bijvoorbeeld eenvoudig verkoelen. Je kunt dus veilig en zonder zorgen een botox behandeling ondergaan.

Botox als behandeling tegen andere rimpels

Botox is dus een zeer goede manier om kraaienpootjes te verhelpen. Er zijn echter nog meer botoxbehandelingen te bedenken. Zo is botox ook zeer effectief tegen overmatige transpiratie. Ben je iemand die erg veel en snel zweet? Dan kunnen botoxinjecties dit tegengaan. Daarnaast helpt botox ook tegen fronsrimpels.

Wil je met botox kraaienpootjes behandelen? Dan is het zeker aan te raden om eens contact op te nemen met een kliniek die gespecialiseerd is in botoxbehandelingen. Heb je andere rimpels in het gezicht die je graag laat verdwijnen? Dan kan dit in sommige gevallen ook met botox. De rimpels waarbij botox niet kan helpen zijn vaak op een andere manier te verhelpen. Een kliniek zal je precies kunnen vertellen welke rimpels wel of niet met botox te behandelen zijn. Als botox niet kan helpen zijn er vaak nog andere oplossingen. Heb je nog vragen over een behandeling met botox? Neem dan contact op met de kliniek van Skin Surgery Botox.