Praktijksolaris
Image default
Gezondheid

Dit houdt een bovenooglidcorrectie in

Heb jij al eens van een bovenooglidcorrectie gehoord? Het is een van de correcties die je uit kunt laten voeren aan jouw oogleden, zodat je een geheel andere uitstraling in jouw gezicht kunt krijgen. Deze ingreep wordt altijd door een plastisch chirurg uitgevoerd. Je zult daarom moeten kijken naar een goede kliniek bij jou in de omgeving. ABC Clinic is een van de professionals die hierbij niet over het hoofd gezien mag worden. Maar wat houdt het eigenlijk in om deze correctie uit te laten voeren en waar moet je allemaal rekening mee houden? Lees het in onderstaande informatie. 

Een bovenooglidcorrectie tegen verschillende klachten 

Een bovenooglidcorrectie is een correctie die uitgevoerd wordt bij het bovenste ooglid. Zodra je ouder wordt, wordt de elasticiteit van de huid anders, waardoor het allemaal iets meer kan gaan hangen. Dit zal in eerste instantie nog niet erg opvallen. Naarmate de huid verder gaat verslappen, kan het ook over jouw ogen heen komen. Jouw zicht zal hierdoor slechter worden en je krijgt te maken met zware ogen. Als je hier voor langere tijd mee rondloopt, zal het ook voor hoofdpijn gaan zorgen. Je moet je immers anders gaan focussen, waardoor je al snel vermoeider wordt. 

De behandeling verder uitgelegd 

Bij een bovenooglidcorrectie wordt overtollig huid weggehaald. Dit wordt altijd vanuit een plooi gedaan, waardoor het vrijwel niet op gaat vallen. Als er ook sprake is van veel vetweefsel kan dit meegepakt worden. Hierdoor zal jouw oog als het ware weer gelift worden, waardoor er geen vel meer overheen hangt. De resultaten hangen echter af van de situatie. Daarom wordt er altijd een behandelplan op maat opgesteld, waarbij de mogelijke resultaten met jou besproken worden. Je moet immers reële verwachtingen hebben voordat je de ingreep ondergaat. Alles wordt besproken in een kennismakingsgesprek.  

De voordelen van de correctie 

Je kunt met een bovenooglidcorrectie verschillende voordelen behalen. In eerste instantie zal het jou een geheel nieuwe uitstraling gaan geven. Hangende oogleden zorgen er namelijk voor dat je er ouder en vermoeider uit gaat zien. Na de ingreep zie je er direct een stuk jonger en frisser uit. Ook kun je andere lichamelijke klachten tot het verleden laten. De hoofdpijn die werd veroorzaakt door zware ogen verdwijnt bijvoorbeeld. Jouw zelfvertrouwen zal daarnaast een stuk beter worden. Je durft jezelf weer te laten zien aan de omgeving, zonder dat er veel make-up aan te pas hoeft te komen. 

Kans op complicaties bij een bovenooglidcorrectie is klein 

Een bovenooglidcorrectie blijft een kleine ingreep. Ondanks dat het slechts een kleine ingreep is, kunnen er in sommige gevallen wel complicaties optreden. Zo kan de wond bijvoorbeeld gaan ontsteken als de juiste nazorg niet wordt toegepast. Het is daarom altijd belangrijk dat je de adviezen van de arts op blijft volgen, zodat je de complicaties kunt gaan vermijden. Ook moet je op controle gaan bij de kliniek van www.abc-clinic.nl om te zien of alles naar behoren geneest. Uiteindelijk kun je er alleen maar van gaan profiteren als je deze correctie uit hebt laten voeren.