Praktijksolaris
Image default
Bedrijven

Weegschalen met BMI en vetmeting

Gezonder leven en succesvol afvallen doe je door belangrijke data bij te houden. Het is cruciaal om jouw gewicht bij te houden, wanneer je wilt afvallen. Zo kun je progressie bijhouden en eventueel jouw patronen aanpassen, wanneer het blijkt dat je een terugval hebt. Veel huishoudens hebben ook standaard een weegschaal in huis. Maar deze geeft veelal alleen het gewicht weer. Een betere optie is om een weegschaal te hebben die het vetgehalte én BMI ook nog eens weergeeft. In dit artikel lees je alles over deze weegschalen.

Obesitas en afvallen

Wanneer je overgewicht hebt en begint met afvallen, verlies je in de eerste periode veelal vocht. Dit kan je toch een boost geven wanneer je op de weegschaal staat, maar het geeft niet het eerlijke beeld weer. Het is belangrijk om jouw vetgehalte naar beneden te krijgen wanneer je obesitas hebt. Visceraal vet dat om de organen zit, kan namelijk voor ernstige gezondheidsklachten zorgen. Met een weegschaal die ook het vetgehalte kan aangeven, kun je dus zien wanneer je echt succes boekt. Dit is stuk belangrijker om naar te kijken dan slechts het totale gewichtsverlies.

BMI als uitgangspunt

Het gewicht dat de weegschaal aangeeft is niet een totaalplaatje van jouw gezondheid. Iemand die 70 kilo weegt en 1,50 meter lang is, heeft namelijk flink wat overgewicht. Maar ben je 1,80 meter lang dan is het een heel ander verhaal. Het is daarom belangrijk om je niet suf te piekeren over het gewicht, maar het is beter om te kijken naar het BMI. Dit is een index die middels een getal de gezondheid van het gewicht, in combinatie met jouw lengte aangeeft.

Wil jij ook beter afvallen? Let dan vooral op jouw BMI en vetgehalte. Met de weegschalen van Omron kun je niet alleen het gewichtsverlies bijhouden, maar zie je ook het vetgehalte en jouw BMI terug op de weegschaal. Zo geniet je van een totaalbeeld.