Praktijksolaris
Image default
Beauty en verzorging

Welke haargroeimiddelen passen het beste bij u?

Er bestaan talloze haargroeimiddelen. Jaarlijks worden er honderden miljoenen euro’s geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe middelen om de haargroei te bevorderen. Eens in de zoveel tijd wordt er een interessant nieuw haargroeimiddel ontdekt. De bekendste haargroeimiddelen zijn echter Finasteride en Minoxidil. Beide haargroeimiddelen zijn wetenschappelijk bewezen, maar per toeval ontdekt. We zullen in dit artikel eerst de twee meest gebruikte wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen verder toelichten.

Wat is het haargroeimiddel Finasteride?

Het haargroeimiddel Finasteride is per toeval ontdekt. Oorspronkelijk is dit een geneesmiddel tegen prostaatvergroting. Het bleek echter dat mensen die dit geneesmiddel innamen minder last kregen van haaruitval. Na veel onderzoek bleek het dat door Finasteride minder testosteron in DHT wordt omgezet. Hierdoor kan de haaruitval afnemen en kan het haar zelfs voller worden. Finasteride werkt over het algemeen het beste op de kruin. Let op dat dit middel ook behoorlijk heftige bijwerkingen kan hebben. Denk hierbij onder andere aan een verlaagd libido, borstvorming bij mannen en depressieve klachten. Maak daarom altijd een goede afweging van de voor- en nadelen, als u dit middel overweegt.

Wat is het haargroeimiddel Minoxidil?

Net als Finasteride is Minoxidil per toeval ontdekt. In eerste instantie werd dit gebruikt tegen hoge bloeddruk. Na gebruik van dit geneesmiddel bleek dat het ook de haargroei kon bevorderen en haaruitval kon verminderen. Dit haargroeimiddel heeft doorgaans minder ernstige bijwerkingen dan Finasteride. Daarom starten veel mensen eerst met het gebruik van dit relatief lichte haargroeimiddel, voordat ze overstappen naar zwaardere haargroeimiddelen of andere behandelingen om iets te doen aan de haaruitval.

Andere haargroeimiddelen

Er komen tegenwoordig steeds nieuwe haargroeimiddelen op de markt. De nieuwste ontwikkelingen betreffen onder andere mesotherapie tegen haaruitval, PRP behandeling tegen haaruitval en Esthecin. Welke behandeling het beste bij u past, is afhankelijk van verschillende factoren. Laat u altijd voorlichten door een specialist. Ook op de website van de Nederlandse Haarstichting is veel interessante informatie te vinden over behandelingen tegen haaruitval. Jaarlijks doen meer dan een miljoen mensen een beroep op deze informatie.