Praktijksolaris
Image default
Sport

Hoe kies je een pre workout?

Het is iets wat de laatste tijd steeds meer gebruikt wordt: een pre workout. De pre workout neem je voor dat je gaat beginnen met sporten. Wat is een pre workout? Waarom en wanneer gebruik je dit supplement? En werkt het überhaupt wel? Lees jezelf altijd eerst goed in voordat je aan een pre workout wilt beginnen. In dit artikel zal ik je alles toelichten wat je moet weten over dit supplement. 

Wat is pre workout?

Een pre workout is bedoeld om de prestaties in de sportschool te verbeteren. Het geeft je namelijk veel meer energie. Hierdoor kun je langer, harder en zwaarder trainen. Ook is de concentratie een stuk beter dan normaal. Door het nemen van een pre workout kan je dus profiteren van meer kracht, energie en focus tijdens je workout. 

Het supplement is vaak te vinden in poedervorm. Dit meng je vervolgens met een beetje water. Mocht je hier minder fan van zijn, bestaat er ook pre workout in capsule of tablet vorm. Ik ben hier zelf alleen minder fan.

Wat zit er in een pre workout?

Alle ingrediënten zijn speciaal geselecteerd om jou workout te optimaliseren. Zo kan je iedere training de volle 100% geven door middel van een scoopie. Bijna elke pre workout bevat de volgende ingrediënten:

  • Cafeïne: dit vind je ook in een bakje koffie. Je wordt hier energiek van en de focus is een stuk beter. 

  • Taurine: dit zit ook in Red bull. Hierdoor heb je een stuk meer kracht en het verbetert je uithoudingsvermogen. 

  • De aminozuren arginine, beta-alanine, tyrosine en nog een paar. Deze zorgen voor de extra pomp gedurende je training. Ook helpt het bij een minder snelle verzuring, het geven van meer energie en een beter spierherstel. 

Welke pre workout is dan goed?

In de markt van pre workouts is het lastig zoeken welke nou iets voor jou is. De doseringen van een pre workout verschillen namelijk enorm. De Sterrenstof Pre Workout is een van de meest toegankelijke varianten. Dit komt omdat deze versie niet extreem hoog gedoseerd is. Zo kan iedere sporter, beginnend of gevorderd, deze pre workout gebruiken. Ook is de kwaliteit erg hoog en de smaak daadwerkelijk buitenaards. Neem gerust een kijkje op de site van Sterrenstof voor een pre workout of andere supplementen die je kunnen ondersteunen tijdens het behalen van je sportieve doelen.