Praktijksolaris
Image default
Zakelijk

Wat zijn nu precies de voordelen van een warmtepaneel?

Tegenwoordig zijn ze helemaal in en hip en happening, de warmtepanelen. Met wat maakt dat deze warmtepanelen juist zo populair zijn? Er zijn behoorlijk veel voordelen aan het gebruik van een warmte paneel ten opzichte van traditionele convectiewarmte. Zie hieronder alle voordelen op een rij.

Het voelt natuurlijk en warm

Met het gebruik van een warmte paneel wek je met infraroodstraling warmte op. De zon werkt ook met een infrarood werking en daardoor voelt deze warmte als natuurlijker en prettiger dan met het verwarmen middels een boiler of elektriciteit.

Je hebt gelijkmatige warmte

Doordat er IR warmte wordt gebruikt met een warmtepaneel, wordt de warmte gelijkmatig in de ruimte afgegeven. De muren en de vloeren zijn ook warm. Bij convectiewarmte wordt de warmte naar boven afgegeven. De warme lucht stijgt eigenlijk omhoog, waardoor jij het alsnog stukken kouder kan hebben dan bij infraroodverwarming.

Het is duurzaam en gaat lang mee

Een warmtepaneel gaat ongeveer 20 tot 30 jaar mee. Doordat er geen bewegende delen zijn, slijten de delen ook veel minder snel dan bij bijvoorbeeld een boiler. Hierdoor heb je echt waar voor jouw geld en kan je lang doen met een warmte paneel.

Het is gezondheid bevorderend

Veel wellnesscentra maken ook gebruik van infrarood warmte panelen in sauna’s. Breng de sauna in eigen huis en voel de gezondheid bevorderende effecten van een infrarood warmte paneel.

Minder vochtproblemen, schimmelvorming en stof verplaatsing

Door traditioneel te verwarmen wordt de lucht in een bepaalde circulatie gebracht. Hierdoor ontstaan er minder vochtgehaltes in de ene ruimte en te veel vochtgehaltes in de andere ruimtes. Hierdoor kan schimmel ontstaan. De lucht kan te droog aanvoelen. En stof kan worden opgehoopt in radiatoren en vervolgens weer verspreid in huis. Dat is met een warmtepaneel niet aan de orde.