Praktijksolaris
Image default
Sport

Ben jij een echte motivator?

Haal jij altijd al genot uit het motiveren van anderen? Dan ben jij misschien wel een zogeheten motivator. Een motivator is simpel gezegd iemand die anderen motiveert. Je hebt ze in verschillende sectoren zitten. Sommige soorten zal je vast wel kennen, anderen misschien niet. Misschien weet je wel niet dat sommige vakken ook een soort motivators zijn.

Dicht bij huis

Eigenlijk zijn je ouders of de mensen die je hebben opgevoed indirect ook een soort motivators. Het is dan misschien niet hun directe beroep, maar zij zorgden er waarschijnlijk vaak wel voor dat je bepaalde handelingen verrichtte. Degene die je hebben opgevoed zullen in meeste gevallen dan ook de eerste motivators zijn waarmee je te maken hebt gekregen. Zij zijn degene die je vertelden dat je je schoolwerk netjes moest maken en je je best moest doen op de sportclub.

In het bedrijfsleven

Wanneer je wat ouder wordt zal je meer motivatie uit jezelf halen. Je bent inmiddels volwassen en je kunt voor jezelf zorgen in plaats van dat je ouders dat nog doen. Op dit punt van je leven heb je ook de kans om met een andere soort motivator te maken te krijgen, namelijk de bedrijfsmotivator. De wat grotere bedrijven hebben eigenlijk altijd een afdeling personeelszaken. Zij zijn er bijvoorbeeld om nieuwe werknemers aan te nemen, mensen te ontslaan, maar ook om de huidige werknemers tevreden te houden en ze te motiveren. Zij moeten er binnen het bedrijf voor zorgen dat de medewerkers goed werk leveren en zich in een goede omgeving bevinden.

De spreker

Je hebt ze op Youtube vast wel eens voorbij zien komen, video’s over hoe je nou motivatie krijgt om je doelen te behalen. In deze video’s zijn vaak stoere beelden te zien die je aandacht erg trekken. Tijdens het kijken naar de video hoor je op de achtergrond de stem van een motiverend spreker. Hij vertelt in veel gevallen zijn levensverhaal over hoe hij gedisciplineerd is geworden en motivatie heeft gevonden. De video’s zijn op Youtube erg populair, maar de stemmen komen vaak van lezingen. Motiverende sprekers gaan graag voor het publiek staan en hun verhaal doen. Zalen vol met mensen luisteren aandachtig naar hoe zij nou gemotiveerd kunnen worden. Dit is het typische voorbeeld van een motivator als beroep. Zij hebben een carrière gemaakt van het motiveren van anderen.

De personal trainer

Een gespierde man of vrouw een motivator? Waarom dan? Zijn die er niet gewoon om je met de oefeningen te helpen? Ja, die zijn er uiteraard ook om je met de oefeningen te ondersteunen. Maar personal trainers zijn net zo goed motivators als de andere bovengenoemde mensen. Personal trainers zorgen er naast dat de oefening goed uitgevoerd worden ook voor dat hun klanten daadwerkelijk naar de sportschool gaan. Zij stellen een plan op en maken de mensen gemotiveerd om hun doel te behalen. Dit zijn eigenlijk de basisprincipes van een personal trainer opleiding. Om deze redenen hebben veel mensen ook profijt van het hebben van een personal trainer. Ze geven je net de schop onder je kont die je nodig hebt om gewoon je doelen achterna te gaan.