Praktijksolaris
Image default
Aanbiedingen

Kleine tuin? Houd rekening met deze zaken!

We moeten genoegen nemen met de ruimte die we hebben. Dit kan soms lastig zijn bij het inrichten van ons huis of onze tuin. Sommige mensen kunnen al gauw een ruimte te vol inrichten, omdat ze er van alles in kwijt willen. Er zijn verschillende manieren om hier creatief mee te zijn. In deze blog helpen we je een handje bij het praktisch inrichten van een kleine tuin. Zo hopen we je te voorzien van praktisch inzicht. Lees gauw verder!

 

Gebruik ieder stuk ruimte praktisch

Mensen willen hun tuin voorzien van praktische en sfeervolle elementen. Zitmeubelen vervullen bijvoorbeeld zowel een praktisch als sfeervol element. Daarnaast heb je items die enkel voor sfeer zorgen, zoals bloemen of beelden. Zulke items kan je ook plaatsen aan een wand. Er zijn tegenwoordig verschillende manier om dit te doen. Zo kan dit met een schapje aan de wand, maar ook op andere manieren. Op deze manier heb je meer ruimte om de onderdelen op de te verdelen. Dit heeft praktisch voordelen, maar het zorgt ook minder voor een volle uitstraling. 

 

Aantallen

Het kan belangrijk zijn om een schatting te maken van de mensen die je gemiddeld denkt te ontvangen. Hier moet je namelijk zitplekken voor creëren. Je hebt maar een beperkte hoeveelheid ruimte, dus je moet rekening houden met de grootte van jouw zitmeubelen. Ontvang jij hoogstens een paar vrienden? Dan kan je bijvoorbeeld eerder kiezen voor wat grotere en comfortabelere meubelen, zoals een loungestoel. 

 

Vormen 

Het kan ook belangrijk zijn om rekening te houden met de vormen van jouw meubelen. Zo kan je beter een ronde tuinset kopen in een kleine tuin. Hierdoor blijven de hoeken open en houd je meer ruimte over. Zo is het ook niet handig om een ligbed te plaatsen in een kleine tuin. Op deze manier bekijk je per product of het geschikt is. 

 

https://www.4seizoenentuinmeubelen.nl/