Praktijksolaris
Image default
Gezondheid

Welke klachten komen veel voor bij fysiotherapie

Er zijn verschillende soorten klachten die behandeld kunnen worden door een fysiotherapeut. De meeste klachten zijn klachten aan de spieren en gewrichten. Er zijn allerlei behandelmethodes om ervoor te zorgen dat je hier weer vanaf komt. Heb je ook last van klachten en ben je benieuwd of een fysiotherapeut je hier vanaf kan helpen? Wij hebben een aantal veel voorkomende klachten die een fysiotherapeut behandelt op een rijtje gezet.

Klachten aan de rug

Rugklachten zijn ontzettend vervelend. Vooral aan de onderzijde van de rug hebben een hoop mensen last. Gelukkig heeft een fysiotherapeut al veel mensen behandelt met dit soort klachten dus weet hij of zij heel goed hoe je hier vanaf kan komen.

Nekklachten

Naast rugklachten zijn ook schouderklachten veel voorkomend. Vooral mensen die veel op kantoor werken hebben hier last van doordat zij een verkeerde houding aannemen. Het is belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen zodat dit op de juiste manier opgelost kan worden. 

Heupklachten bij mensen op leeftijd

Klachten en pijn aan de heupen is iets waar vooral mensen op leeftijd last van krijgen. Dit heeft onder andere te maken met slijtage of artrose. Maar ook wanneer je te zwaar bent of een verkeerde val hebt gemaakt kun je last krijgen van heupklachten. 

Pijn bij het maken van simpele bewegingen

Ook zijn er mensen die last hebben van veel pijn bij het maken van kleine en simpele bewegingen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het is dus belangrijk op per persoon te kijken wat deze oorzaak is zodat het gericht behandeld kan worden.

Pijn en klachten aan de knieen

Er zijn ook een hoop mensen die last hebben van hun knieën. In de meeste gevallen gaat het hier om een blessure door het maken van een verkeerde beweging. Een fysiotherapeut kan je helpen om hier vanaf te komen en het herstel te versnellen.