Praktijksolaris
Image default
Gezondheid

Puistjes op je voorhoofd voorkomen

Puistjes komen het meest voor op je gezicht, helaas. Een plaats die iedereen altijd ziet en waardoor er dus ook veel angst en stress rondom acne heerst. Met name op je voorhoofd kun je veel last hebben van puisten. Je kunt er niet veel aan doen om het te voorkomen, maar je kunt het wel verminderen door een aantal tips:

1. Maak je huid dagelijks grondig schoon. Talg moet uit de poriën kunnen, maar als de poriën al verstopt zijn door vet, vuil of restjes van make-up kan dit sneller voor ontstekingen zorgen, de puistjes dus. Door iedere dag je huid goed te reinigen voorkom je dat de poriën verstopt raken en dus verminder je ook puistjes. Kies hierbij wel een reiniger die past bij jouw huidtype. Je hebt bijvoorbeeld reinigers voor de vette, droge, normale of gevoelige huid. En één keer per dag schoonmaken is meer dan voldoende. Reinig je vaker, dan verwijder je ook goede bacteriën die je huid helpen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hierdoor kun je bijvoorbeeld sneller ziek worden.

2. Gebruik make-up op waterbasis. Acne en puistjes op je voorhoofd zijn erg vervelend en we snappen best dat je deze het liefst wilt verstoppen onder een flinke laag make-up. Echter zal dit de acne juist verergeren. De poriën worden afgesloten, waardoor talg niet weg kan en er meer puistjes zullen ontstaan. Ook irriteert make-up de huid nog eens extra, waardoor de ontstekingen erger worden. Het beste advies zou natuurlijk zijn om helemaal geen make-up te gebruiken, maar voor sommige mensen is dit geen optie vanwege het werk bijvoorbeeld. Kies dan voor make-up op waterbasis. Het verschil met andere make-up is dat door de waterbasis de huid niet helemaal wordt afgesloten, waardoor de kans op verstopte poriën iets minder is. Uiteraard is het wel van groot belang om aan het eind van de dag alle make-up goed te verwijderen.

https://www.praktijksolaris.nl/gezondheid/