Praktijksolaris
Image default
Gezondheid

Kinderfysiotherapie bij houdingsproblemen

Kinderfysiotherapie is lang niet altijd gericht op het bestrijden van fysieke aandoeningen of het revalideren na een ongeluk. Misschien nog wel meer dan afwijkingen en aandoeningen gaat het bij veel kinderen om houdingsproblemen. Kinderen ontwikkelen al op zeer vroege leeftijd een bepaalde houding. Bij de meeste kinderen verloopt dit probleemloos. Andere kinderen hebben hier wat hulp bij nodig en daar kan kinderfysiotherapie bij helpen. Bij Paramedisch Centrum Slikkerveer, een praktijk voor fysiotherapie in Ridderkerk, wordt er onder andere gewerkt aan het aanpakken van een verkeerde lichaamshouding.

Een nuttige vorm van kinderfysiotherapie

De therapie die bij deze praktijk voor fysiotherapie in Ridderkerk gegeven wordt, is een nuttige vorm van kinderfysiotherapie. Door tijdig te werken aan het corrigeren van een verkeerde houding, worden toekomstige problemen voorkomen. Kinderen ontwikkelen hun houding al vroeg en wanneer deze is aangeleerd, kan het lastig zijn om hier verandering in aan te brengen. Deze vorm van kinderfysiotherapie is dan ook zeer belangrijk. Een verkeerde houding, of het nu gaat om staan, lopen of zitten, kan op latere leeftijd zorgen voor tal van rug-, spier- en gewrichtsklachten. Hoe eerder het probleem wordt geconstateerd en aangepakt, des te sneller en beter dit verholpen kan worden. Zoekt u naar fysiotherapie in Ridderkerk voor uw kind, dan vindt u bij Paramedisch Centrum Slikkerveer specialisten die niet alleen zeer ervaren en bedreven zijn op het gebied van fysiotherapie, maar die ook precies weten hoe er met kinderen om moet worden gegaan. Elke leeftijdscategorie vereist een andere aanpak. Of u op zoek bent naar Kinderfysiotherapie of fysiotherapie in Ridderkerk, de medewerkers van Paramedisch Centrum Slikkerveer staan u graag te woord.

Therapie voor kinderen van alle leeftijden

Of uw kind nu een pasgeboren baby, peuter, kleuter, tiener of bijna volwassen is: kinderfysiotherapie kan altijd op een passende manier worden toegepast. Er wordt goed gekeken naar de klachten, maar ook naar de behoeften en het karakter van uw kind, zodat er altijd gekozen kan worden voor een optimale methode.