Praktijksolaris
Image default
Gezondheid

Herstel van uw ogen met refractie chirurgie

Middels refractie chirurgie is het mogelijk om het oog, één van onze belangrijkste zintuigen, met een permanent resultaat te corrigeren. Deze medische ingreep is risicoloos en zeer effectief. De ogen laten laseren was voorheen een standaard keuze, maar tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden om uw ogen volledig herstel te geven. Hierdoor heeft u minimaal of in zijn geheel geen behoefte meer aan een bril of contactlenzen. Dat maakt het de ideale optie voor mensen die afhankelijk zijn van deze hulpmiddelen, maar ook bij kleine correcties voor het oog is refractie chirurgie een interessante én permanente oplossing.

Een afspraak maken voor refractie chirurgie 

Net als uw ogen laten laseren, zijn ook de mogelijkheden van refractie chirurgie interessant en tegelijk een grote stap. Het is hoe dan ook een stap die u de garantie geeft op beter zicht voor korte en lange termijn. Tijdens uw afspraak met een chirurg of specialist worden diverse oogmetingen gedaan om de huidige kwaliteit van uw zicht en ogen te bepalen. Vervolgens wordt een geschikte methode gekozen om te behandelen. Zo kunt u bij refractie chirurgie alsnog uw ogen laten laseren op diverse manieren, maar er zijn ook andere, minder ingrijpende oplossingen met hetzelfde hoogwaardige resultaat. Zo kiest u bijvoorbeeld voor LASIK, LASEK of Artiflex. Het zijn methoden die zichzelf al jaren hebben bewezen in de medische wereld. Maak hier kennis mee bij Refractiecentrum Haaglanden.

Wat betekent een afwijking van de refractie?

Wanneer kiest u er nou voor de ogen te laten laseren? We krijgen allemaal beelden binnen op ons netvlies. De één ziet zowel van veraf als dichtbij, de ander alleen van dichtbij en weer een ander ziet alles op afstand. In de route naar het netvlies kan een kleine of grotere afwijking zitten, waardoor opgenomen beelden van richting veranderen. In de loop der jaren kan dit verergeren, waarna een bril of lenzen een vereiste oplossing is. Met de behandelmethode van refractie chirurgie behoort dit tot de verleden tijd. Met deze medische behandeling herstelt men uw ogen naargelang u wenst.

Gerelateerde artikelen

Wat is de oorzaak van opvliegers en wat helpt tegen opvliegers?

Kies voor de beste opticien nabij Eindhoven

Waarom is medische alarmering zo belangrijk voor kwetsbare patiënten?