Praktijksolaris
Image default
Aanbiedingen

Drie verschillen tussen een horloge en een smartwatch

Iedereen weet wat een horloge is. Vanaf 1900 liepen vooral mannen ermee en later zag je ook vrouwen ermee rondlopen. Op een horloge kun je dus zien hoe laat het is. Een briljante uitvinding, zodat je nooit meer ergens te laat komt. Tegenwoordig lopen mensen eerder met een smartwatch band dan met een horloge. Om erachter te komen waarom het horloge vervangen is door een smartwatch, zijn de drie verschillen voor je op een rijtje gezet.

 

1. Het verschil qua functies tussen een horloge en een smartwatch

Het belangrijkste verschil tussen een horloge en een smartwatch is de functionaliteit. Met een horloge kun je alleen de tijd bijhouden. Een smartwatch heeft meerdere functies die verder gaan dan alleen de tijd bijhouden. Een horloge gebruik je echt als sieraad. Een smartwatch gebruik je naast sieraad ook als tientallen andere dingen.

 

Met een smartwatch kun je bijhouden hoeveel stappen je op een dag zet. Daarnaast wordt er ook bijgehouden hoeveel calorieën je verbruikt. En als een smartwatch kan bijhouden hoeveel stappen je zet, kan die ook zien wat voor afstanden je per dag aflegt. Ook kun je een smartwatch kunnen gebruiken om meldingen van je mobiel te ontvangen, denk bijvoorbeeld aan whatsapp berichten.

 

2. Het verschil tussen verbinding met andere apparaten

Een ander verschil tussen een klassiek horloge en een smartwatch is de verbinding met andere apparaten. Een horloge kan geen verbinding maken met andere apparaten. Het enige waar een horloge verbinding mee maakt is de batterij waar die op loopt. Een smartwatch kan juist wel verbinding maken met andere apparaten.

 

Je kunt je smartwatch koppelen met je mobiel. Doormiddel van Bluetooth of Wifi kun je ervoor zorgen dat je mobiel gesynchroniseerd wordt met je smartwatch. Alles wat dus op je mobiel gebeurt, registreert je smartwatch ook. En andersom is dat ook zo. Als je 10.000 stappen hebt gezet volgens je horloge, dan wordt dit geregistreerd op de gezondheidsapp van je mobiel. Je mobiel en smartwatch zijn dus altijd verbonden met elkaar, mits je beide ook mee neemt.

 

3. Het verschil in uiterlijk tussen een horloge en een smartwatch

Naast dat er dus verschil zit in functies en verbinding, zit er ook een groot verschil in uiterlijk. Horloges hebben meestal een klassiek ontwerp en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan leer, metaal en kunststof. Smartwatches zijn daarentegen verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en kleuren. Meestal zijn deze gemaakt van materiaal zoals metaal en siliconen zoals je kunt zien op www.watchbandjes-shop.nl.

 

Daardoor ontstaat er ook een verschil in prijs. Horloges variëren in prijs, afhankelijk van het merk, het materiaal en de functies. Smartwatches zijn over het algemeen veel duurder dan traditionele horloges vanwege hun geavanceerde functies en technologie. Kortom, het belangrijkste verschil tussen een horloge en een smartwatch is de functionaliteit. Terwijl een horloge alleen bedoeld is om de tijd bij te houden, heeft een smartwatch meerdere functies die verder gaan dan alleen de tijd.

https://watchbandjes-shop.nl