Praktijksolaris
Image default
Winkelen

Waarom elke vrouw een kam nodig heeft

Een kam is een belangrijk accessoire voor elke vrouw. Of je nu je haar nu elke dag of alleen voor speciale gelegenheden kamt, zoals trouwerijen of gala’s, een goede kam is essentieel om je haar er zacht, glanzend en volumineus uit te laten zien. In dit artikel geven we je 5 redenen waarom elke vrouw een kam zou moeten hebben. Daarnaast geven we je informatie over hoe je de kam kunt ontsmetten en schoonmaken.

1. Het maakt je haar mooi en verzorgd

Het regelmatig kammen van je haar verzekert je van een mooie en verzorgde look. Vooral als je je haar elke dag kamt: het kammen verwijdert de klitten en pluis, waardoor je haar er gekamd en verzorgd uit zal zien. De kam verdeelt ook het haar, waardoor het de kans krijgt om meer lucht en licht te absorberen. Dit geeft je haar volume en luchtigheid, waardoor je je zelfverzekerder zal voelen.

2. Het vermindert het haarverlies

Regelmatig kammen is een uitstekende manier om haarverlies te verminderen. Als je je haar goed kamt, vermijd je mogelijke verdikte plukken en breken. Hoeveel haar je ook per dag verliest, het kammen help je om het haarverlies te verminderen.

3. Het helpt de bloedsomloop te verbeteren

Het regelmatig kammen van je haar helpt ook de bloedsomloop in je hoofdhuid te verbeteren. Het kammen vermindert spanningen en verhoogt de bloedcirculatie, waardoor je haar beter zal gaan groeien.

4. Het vermindert schade

Je haar kammen voordat je het wast helpt je om schade te voorkomen. Als je je haar nat maakt zonder het te kammen, zal je haar klitten als het met het haarmee komt. Als je je haar kamt, breng je het in de meest optimale conditie, waardoor je de mogelijke schade aan je haar kunt verminderen.

5. Het kan een bevrijdend gevoel geven

Je haar kammen is ook een soort bevrijding. Als je je haar klaar maakt voor de dag door het te kammen, kan dat een cathartisch gevoel geven. Je krijgt het gevoel dat je klaar bent voor de dag en klaar bent om aan je dag te beginnen.

Hoe je je kam kunt ontsmetten en schoonmaken

Een kam is een veelgebruikt artikel, waardoor het belangrijk is om je kam regelmatig schoon te maken. Je kan je kam ontsmetten door eerst de tanden te reinigen met zeepwater. Laat de kam vervolgens 15 minuten in een kopje met warm water en 75ml afwasmiddel of ¼ kopje witte azijn week. Was daarna de kam af met een vochtig doekje en spoel hem goed af met kraanwater. Laat de kam goed drogen voordat je deze opbergt. Kortom, elke vrouw heeft een kam nodig om haar haar gezond en mooi te houden. Door je haar regelmatig te kammen en je kam schoon te maken, voorkom je haarverlies en houd je je haar gezond en mooi. Als je op zoek bent naar de beste prijs voor een kam, kijk dan hier wat de beste optie is. Conclusie Een kam is een noodzakelijk item dat elke vrouw moet hebben. Het kammen van je haar voorkomt dat je haar verder klit, voorkomt haarverlies en verbetert de bloedsomloop. Vergeet niet je kam schoon te maken zodat deze hygiënisch blijft en je je haar optimaal kunt verzorgen. Als je op zoek bent naar de beste prijs voor een kam, kijk dan hier wat de beste optie is.