Praktijksolaris
Image default
Gezondheid

Hijama Den Haag

Mensen gebruiken cupping al duizenden jaren om rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en andere problemen te verlichten. Bij Hjama Cupping wordt een zuigkracht gecreëerd om bloed in de huid te trekken. Op uw rug, buik, armen, benen of andere delen van uw lichaam worden cups geplaatst. Een vacuüm- of zuigkracht in de cup trekt de huid omhoog. Traditionele Chinese en Midden-Oosterse geneeskunde maakt gebruik van Hijama cupping. Het wordt al duizenden jaren door mensen gebruikt.

Onderzoekers blijven onderzoeken hoe cupping pijn- en ziekte symptomen vermindert. De behandeling is niet het onderwerp geweest van veel onderzoek. Hijama cupping creëert zuigkracht die vloeistof in het behandelde gebied trekt. De haarvaten, microscopisch kleine bloedvaten onder de huid, worden door deze zuigkracht gescheurd en vergroot. Het cupping gebied wordt door uw lichaam als een blessure behandeld. Er wordt meer bloed naar het gebied gestuurd om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te versnellen. Onderzoekers beweren dat cupping verontreinigende stoffen afgeeft en de poriën opruimt.

Er zijn verschillende technieken voor Hijama cupping. Wij in Hijama Den Haag gebruiken de nieuwste technieken. Afhankelijk van de gebruikte aanpak veranderen de fasen. Uw therapeut zal de cupjes daar een tijdje plaatsen. Tijdens bepaalde sessies worden de cups even bewogen om de regio uit te rekken en te masseren. Afhankelijk van de therapie kan uw zorgverlener veel cupjes op uw huid aanbrengen. Methoden van cupping zijn onder meer:

Dry cupping: uw therapeut verwarmt de binnenkant van elk kopje, meestal door een met alcohol gedrenkt watje aan te steken. Warmte zorgt ervoor dat de zuurstof van de beker ontsnapt, waardoor er een vacuüm ontstaat. Om lucht uit bekers te verwijderen, gebruiken sommige dienstverleners een zuigingrichting. De vacuüm kracht trekt de huid omhoog in de cup nadat deze op uw huid is aangebracht.

Wet cupping: uw zorgverlener prikt voorzichtig met een naald in uw huid voor en af en toe erna. De gifstoffen zullen het lichaam tijdens de cupping-procedure via de prikwonden verlaten. 

Hijama cupping wordt aangebracht op delen van de huid waar er ongemak is. Ze hechten zich enkele ogenblikken aan de huid. De cups worden gebruikt om een goede afdichting te vormen en stilstaand bloed eruit te zuigen.