Praktijksolaris
Image default
Energie

Welke energieleverancier is het goedkoopste? Stap nu over en bespaar tot 300 euro

Er zijn in Nederland heel wat energieleveranciers actief. Kiezen is daardoor niet altijd even eenvoudig. Welke Energieleverancier helpt je graag met het maken van de juiste keuze voor jouw situatie. Op de website worden alle leveranciers met elkaar vergeleken in een handig overzicht. Op basis van die resultaten kan je dan de beste beslissing maken. Als je ervoor kiest om over te stappen op een andere energieleverancier en gebruik te maken van variabele energietarieven kan je tot wel 300 euro korting krijgen als nieuwe klant. Deze energietarieven worden halfjaarlijks aangepast. Daarom doet u er goed aan regelmatig de balans op te maken en te kijken naar welke energieleverancier het goedkoopste is.

Bekijk alle actievoorwaarden als u overstapt op een nieuwe energieleverancier

Hoewel de variabele energietarieven maar twee keer per jaar worden aangepast door de energieleveranciers, is het mogelijk dat de acties wekelijks wijzigen. Welke energieleverancier is het goedkoopst voor jouw situatie? Dit kan dus wekelijks veranderen. Daarom is het goed om de vergelijkingen van Welke Energieleverancier te raadplegen wanneer je huidig contract afloopt en je op zoek wilt naar de beste energieleverancier. Bij deze vergelijking worden er verschillende factoren in acht genomen. Sommige energieleveranciers hebben lagere vaste leveringskosten met hogere energietarieven en andersom. Het hangt dus van je verbruik af wie de goedkoopste energieleverancier is voor jou. Daarbij is het ook mogelijk dat je een welkomstbonus krijgt.

Kies voor een contract van één jaar voor gas en stoom

Kies je het beste voor variabele energietarieven of een vast contract als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier? De verschillen tussen variabele contracten en contracten van één jaar kunnen groot zijn. Zo krijg je bij variabele energietarieven geen kortingen, waardoor het vaak goedkoper is om te kiezen voor een contract van een jaar. Wil je daarnaast ook genieten van groene stroom? Dan bekijk je op de website van Welke Energieleverancier welke energieleverancier het groenste is. Vaak is groene stroom duurder, maar je draagt wel mee aan betere leefomstandigheden. Overstappen naar een andere energieleverancier is bovendien erg eenvoudig. Je huidige en nieuwe energieleverancier regelen onderling dat je oude energiecontract wordt opgezegd en naadloos overgaat in je nieuwe contract.