Praktijksolaris
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het kiezen van een nieuwe wasmachine

Sommige van de nieuwste wasmachines zijn ontworpen om energie te besparen en combineren zelfs energiebesparende technologie met een scala aan efficiënte cycli om je kleding grondig schoon te maken, het energieverbruik laag te houden en het gebruik van het water te minimaliseren. Anderen kunnen iets langer duren om je was te schoon te maken, maar passen precies in een kleine ruimte. Welke wasmachine is het beste voor jou? Dit hangt af van wat voor soort was je hebt, je energierekening en op welke plek de machine komt te staan. Met deze tips maak je de juiste keuze.

Tip 1: kijk naar het verbruik 

Oudere wasmachines die niet energie-efficiënt zijn, zijn misschien bij aanschaf goedkoper maar kunnen op de lange termijn toch duurder uitvallen. Zelfs als ze het werk snel en efficiënt doen, betaal je nog steeds een hoge energierekening elk jaar. Nieuwere machines besparen je uiteindelijk meer geld op energierekeningen door veel minder energie te verbruiken dan oudere modellen. Kortom, laat je niet verleiden door de lage aanschafkosten maar kijk naar het totaalplaatje.

Tip 2: kijk naar de inhoud

Hoe meer was je per keer in je trommel kwijt kunt, hoe minder vaak je hoeft te wassen. Bepaal daarom welke inhoud jouw wasmachine moet hebben en weeg dit af tegen het uiteindelijke energieverbruik. Voor een eenpersoonshuishouden kan een kleine wasmachine echter toch uitkomst bieden. Om te voorkomen dat je lang moet wachten voordat je trommel vol is, en je ook gewoon schone kleren wilt, is een kleine wasmachine een goede keuze. 

Tip 3: kijk naar kwaliteit 

Deze tip ligt misschien voor de hand maar wordt door veel mensen uiteindelijk niet meegenomen in de beslissing. Wanneer je enkel kijkt naar prijs kan het zijn dat je na enkele maanden al teleurgesteld wordt omdat je machine ermee ophoudt. Om dit te voorkomen kun je een wasmachine test raadplegen of bijvoorbeeld reviews lezen van andere consumenten. Op die manier kies je een goede wasmachine waar je nog jaren plezier van hebt.

https://www.gereedschap-expert.nl/