Praktijksolaris
Image default
Woning en Tuin

Je nieuwe trapleuning wit: dit moet je weten

Ben je op zoek naar een nieuwe trapleuning wit? Deze trapleuningen geven je interieur en je trap direct een frisse, chique en moderne uitstraling. In combinatie met hout als materiaal combineer je het beste van een houten trapleuning met de witte kleur. Vooral de laatste jaren is het installeren van een trapleuning wit erg populair. Welke opties qua kleuren en uitvoeringen je hiervoor hebt, laten we je zien in dit artikel.

 

Alle opties rondom de kleur van een trapleuning wit

Een trapleuning wit kent geen standaard witte kleur. De meest voorkomende opties zijn een witte kleur door een behandelingsolie en een witte kleur die wordt bereikt door een gepoedercoate verflaag. De behandelingsolie zorgt bij het hout voor een langere levensduur door bescherming tegen beschadigingen. Deze olie is beschikbaar in een neutrale kleur, maar om een natuurlijk witte uitstraling te behalen is deze ook gekleurd. Met de zogeheten ‘White Wash’ uitstraling worden de originele looks van het hout behouden, maar krijgt de trapleuning toch een andere kleur. De kleur is wel volledig dekkend wit, maar geeft ook nog ruimte aan bijvoorbeeld authentieke knoesten of groeven.

Wil je een nog voller witte kleur, dan kies je voor een zijdeglans trapleuning wit. Deze kleur wordt niet behaald door middel van een olie, maar door gebruik te maken van een speciale poedercoating. Het wit van de trapleuning is daarmee veel witter dan de White Wash olie. Authentieke groeven of knoesten zijn daardoor niet meer zichtbaar, maar het warme van het hout straalt nog wel door de verflaag heen. Dit warme gevoel is, in combinatie met het moderne en strakke van het wit, een enorm populaire optie.

 

Alle opties rondom de vorm van een trapleuning wit

Naast de twee kleurenopties zijn er ook nog vier opties voor de vorm van je trapleuning wit. Een van de meest bekende opties zal de ronde houten trapleuning zijn. Deze echte klassieker krijgt direct een andere en frissere uitstraling met een witte kleurbehandeling. Andere varianten zijn bijvoorbeeld de rechthoekige trapleuning of de sleutelgatvormige trapleuning. De laatste volgt de vorm van een typisch sleutelgat en ligt daarmee prettig in de hand wanneer je deze trapleuning vast pakt.

De laatste en meest unieke optie is de boomstamtrapleuning. Deze originele en authentiek gegroeide boomstam komt een op een langs jouw trapleuning te hangen. De originele vorm en groei blijft bij deze trapleuning behouden voor een authentiek gevoel. De kleur is met een poedercoating of een gekleurde behandelingsolie wel te veranderen voor een persoonlijke touch. Elke boomstamtrapleuning is uniek en een waar plaatje om naar te kijken.