Praktijksolaris
Image default
Woning en Tuin

Visgraatvloer: Tijdloos Klassiek

Visgraat vloer is een tijdloos ontwerp dat kan worden gezien in een verscheidenheid aan toepassingen, variërend van textiel en stoffen tot het rijk van vloeren. Het is een tijdloze stijl die voor altijd zal blijven bestaan. Hoewel een visgraatvloer een sterke connotatie heeft van tijdloos, historisch design en perfect samengaat met klassieke en retro-stijlen, wordt het ook steeds populairder in ultramoderne huizen die hun vloeren dynamisch en visueel interessant willen maken. De architectuur is enorm populair geworden vanwege de toewijding aan een slanke, minimalistische stijl die in de smaak valt bij designbewuste consumenten. Het biedt ook een uitstekende mogelijkheid om visgraatvloeren in moderne huizen op te nemen.

 

Eerste verschijning

Een van de eerste bekende voorbeelden van visgraatvloeren is te vinden in de Francois I-galerij in het Château de Fontainebleau, die in 1539 werd voltooid en dient als een bewijs van de echt tijdloze kwaliteiten van het patroon. Visgraat heeft een lange geschiedenis als een van de meest populaire soorten parketvloeren, die teruggaat tot de eerste Romeinse wegen en vervolgens op grotere schaal werd gebruikt in het 16e-eeuwse Frankrijk, wat ons uiteindelijk leidde tot de huidige huidige interieurtrends. Of het nu wordt gebruikt in een eigentijdse omgeving of in combinatie met retro-elementen, het in wezen tijdloze en ongecompliceerde uiterlijk maakt het een opvallende keuze voor vloertoepassingen.

 

Kies je vloer

De toevoeging van visgraathouten vloeren aan uw huisrenovatieproject kan een aanzienlijk verschil maken. Het feit dat het nu nog steeds populair is, toont aan dat het een ontwerpkeuze is die de tand des tijds zal overleven, en daar bestaat geen twijfel over. Traditioneel gebruikt in gangen en keukens, is het klassieke vloerpatroon ook een uitstekende keuze voor woonkamers, lounges en zelfs slaapkamervertrekken omdat het tijdloos en tijdloos is. Een lichtgekleurd houteffect kan u helpen om het meeste uit natuurlijk licht te halen en zelfs een kleine kamer groter te laten lijken door deze groter te laten lijken. Als het gaat om vloeren voor klassieke huizen, biedt visgraat zowel drama als elegantie, terwijl het ook de authenticiteit van het ontwerp benadrukt. Als het gaat om interieurconcepten die doordrenkt zijn van geschiedenis, werken donkere toepassingen met houteffect van het visgraatpatroon uitzonderlijk goed.