Praktijksolaris
Image default
Verbouwen

Een speciale antislip gietvloer voor de badkamer

Misschien bent u sowieso aan het renoveren in de badkamer, of bent u die oude vloer uit de jaren 80 gewoon zat. Het kan ook zijn dat iemand in uw gezin niet meer zo goed ter been is, of dat u erachter bent gekomen dat de badkamer ergens lekt. Er zijn veel redenen om eens een kijkje te nemen op de website van Decochip. Daar vindt u een aantal verschillende oplossingen voor ruimtes die waterdichte wanden en vloeren moeten hebben en nog veel meer. Er is speciale bedekking beschikbaar voor de wanden die samen met een gietvloer uw badkamer weer helemaal waterdicht kan maken. Ook is er een optie om een extra antisliplaag toe te voegen aan een standaard PU gietvloer voor de badkamer.

Waarom is een PU gietvloer geschikt voor de badkamer?

Gietvloeren uit kunsthars zijn waterdicht en daarom uitermate geschikte voor ruimtes zoals de keuken en de badkamer. Van de verschillende soorten kunsthars is polyurethaan (PU) de meest geschikte gietvloer voor privéhuizen. Het is namelijk flexibel en kan in allerlei kleuren gemengd worden. Deze gietvloer is maar een paar millimeter dik en kan op de meeste vloeren direct aangebracht worden. Daardoor is het meestal de eenvoudigste optie bij een renovatie of het vernieuwen van een vloer. Door het volledig vlakke oppervlak dat een PU gietvloer creëert, oogt de badkamer direct ruimtelijker en georganiseerder. Ook zijn er geen voegen of kieren waarin zich vuil of schimmels kunnen ophopen en is de vloer makkelijk schoon te maken.

Geen probleem met vloerverwarming

Met de antisliplaag, het strakke uiterlijk en de hygiënische kenmerken van een PU gietvloer zijn we er nog niet. De vloer kan ook goed gecombineerd worden met vloerverwarming en hij voelt lekker aan voor de voeten. Ideaal voor in de badkamer, dus. Wat wilt u nog meer? Voor informatie over het leggen van de vloer en de prijzen kunt u een kijkje nemen op de website van Decochip.