Praktijksolaris
Image default
Dieren

Zo verzorg je je hond goed

Voordat je de keuze voor een hond als huisdier maakt, is het belangrijk om te weten hoe je ervoor moet zorgen. Je moet voorzien in zijn behoeften, zowel fysiek als emotioneel. Dit betekent zorgen voor voedzaam voedsel, schoon drinkwater, onderdak en een veilig huis. Het betekent ook dat ervoor moet worden gezorgd dat de hond gelukkig is door voldoende speeltijd, voldoende beweging en stimulatie voor zijn geest te bieden. De zorg voor een hond is een grote verantwoordelijkheid. Zorg je goed voor je hond, dan zul je dit ook terugkrijgen in liefde en vertrouwen van je huisdier.   

  

  1. Voer je hond volgens een vast schema  

Het wordt aanbevolen om je hond twee keer per dag te voeren. De juiste hoeveelheid staat meestal aangegeven op het hondenvoer pakket. Voer je hond de eerste helft ’s ochtends en de tweede helft ’s avonds. Een stabiele voedingsroutine kan je ook helpen bij zindelijkheidstraining. Honden moeten meestal 20 à 30 minuten na het eten naar de wc. Door je hond gezond eten te geven en voldoende te laten bewegen, voorkom je medische problemen of ziektes, zoals bijvoorbeeld suikerziekte. Laat je dierenarts tips over suikerziekte hond geven, zodat je precies weet wat je kunt doen om dit te voorkomen. Heb je het idee dat je hond diabetes heeft en heb je tips over suikerziekte bij je hond nodig? Maak dan een afspraak bij de dierenarts voor een diagnose en een behandelplan.   

  

  1. Geef uw hond hondenvoer van hoge kwaliteit  

Voordat je je hondenvoer gaat kopen, is het belangrijk om het etiket te lezen. De eerste paar ingrediënten moeten een vleessoort zijn, geen vlees bijproduct of een graan. Dit betekent dat het voedsel vol zit met goede eiwitten. Je kunt je uiteraard ook laten adviseren door je dierenarts. Die weet namelijk precies wat goed is voor je hond of pup.   

  

  1. Geef je hond voldoende water  

Voedsel is niet het enige dat je hond nodig heeft om te overleven. Water is net zo belangrijk. Geef je hond te allen tijde vrije toegang tot water. Zorg dat er altijd een kom met schoon vers water voor hem klaar staat.   

  

  1. Borstel je hond  

Door je hond regelmatig te borstelen, kun je het verharen verminderen. Bovendien kun je de vacht van je hond goed in de gaten houden. Je doel is om de vacht in goede conditie en knoopvrij te houden. Hiervoor heb je wellicht een combinatie van kam en borstel nodig. Zo krijg je alle knopen en klitten eenvoudig weg.   

  

  1. Houd de nagels van uw hond geknipt  

Het kan moeilijk zijn om de nagels van je hond te knippen, maar het is belangrijk om de poten gezond te houden. Train je hond om het nagel knippen te associëren met goede dingen. Geef je hond een traktatie na het trimmen of neem hem mee op een uitstapje naar het park. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je opgewekt blijft tijdens het trimmen, hoe moeilijk het ook is om de nagels van je hond te knippen.