Praktijksolaris
Image default
Banen en opleidingen

Coördinerend beleidsjurist

Invoering

De coördinerend strategieadvocaat is de meewerkende voorman of dame, verantwoordelijk voor de inhoud en het personeel van het cluster juridische zaken.

Dit ga je doen

De coördinerend strategieadvocaat is de meewerkende voorman of dame, verantwoordelijk voor de inhoud en het personeel van het cluster juridische zaken. Hij of zij werkt samen met vier (senior) beleidsjuristen om te zorgen voor kwalitatief hoogstaand juridisch advies vanuit het cluster. Binnen de directeur-generaal worden alle documenten juridisch getoetst door het cluster. Naast de reguliere werkzaamheden voerde het team ook (projectmatige) werkzaamheden uit die verband hielden met nationale hervormingstaken.

Coördinerende beleidsadvocaten hebben duidelijk affiniteit met en ervaring met het begeleiden en begeleiden van hoogopgeleide professionals en kunnen snel schakelen tussen managementstijlen. Hij / zij heeft een visie op talent en weet medewerkers te motiveren en groei en ontwikkeling te stimuleren.

Ben jij de coördinatie beleidsadvocaat die wij zoeken?

Een universitaire juridische opleiding hebben gevolgd en vertrouwd zijn met alle rechtsgebieden, met name de grondwet en het bestuursrecht;

Rijke ervaring in het coördineren van wetgeving;

Begrijp de juridische ontwikkeling van jurisprudentie en wetenschap;

Het beste is de kennis en ervaring van nationale en openbare instellingen en aanverwante wetgeving (statuten, WOLBES, FINBES);

Beschikken over scherpe analytische en conceptuele vaardigheden, snel tot de kern kunnen doordringen en beleidsdoelstellingen die niet altijd duidelijk gedefinieerd zijn, kunnen omzetten in een specifiek wettelijk kader;

Heeft een rijke ervaring in het beheer en de ontwikkeling van medewerkers.

Wat je krijgt

DPA biedt veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en carrièremogelijkheden. Onze enthousiaste recruiters, accountmanagers en personeelsfunctionarissen zullen professionals gedurende hun hele loopbaan gedetailleerd begeleiden. Zo hebben we diverse trainingen, workshops en kennisbijeenkomsten georganiseerd, waarvan de belangrijkste interpersoonlijke communicatie is. Je kunt je expertise ook verdiepen door bijvoorbeeld de Grotius opleiding te volgen.

Wij bieden uitdagende en diverse taken aan juridische professionals bij rijksoverheden, provincies, gemeenten, waterzaken en milieudiensten. Klanten die nauw contact met ons hebben. Zo vinden wij voor iedere professional een ideale werkplek! Samen met professionele en ambitieuze collega’s draag je bij aan de samenleving en ruimte om je heen. DPA biedt u ook:

Uitstekend primair en secundair arbeidsvoorwaardenpakket;

Een netwerk van advocaten in uw vakgebied, u kunt met hen in contact blijven;

(Digitale) kennisgemeenschap;

Loopbaanbegeleiding

Informele borrels / teamuitjes.

https://nl.nieuwejobs.com/job/q/loopbaan.html