Praktijksolaris
Image default
Aanbiedingen

Wanneer naar Fysiotherapie Hoogland?

Het advies inwinnen van een ervaren fysiotherapeut is iets wat veel sporters overwegen bij hun trainingsinspanningen.  Om te beginnen spelen fysiotherapeuten een belangrijke rol in de verzorging en prestaties van sporters, maar hoe kan een fysiotherapeut de algemene bevolking precies ondersteunen? Vanuit een atletisch oogpunt kan het bezoek aan een fysiotherapeut vrij voor de hand liggend lijken, maar het is ook voor de algemene (volwassen) bevolking belangrijk in bepaalde situatie een therapeut te raadplegen.

Wat kan Fysiotherapie Hoogland voor je betekenen?

Fysiotherapie Hoogland kan helpen bij het voorkomen van blessures. Dit is het proces van het aanpassen van houdings-, vorm- en bewegingspatronen om uw risico op blessures of nieuwe letsels te verminderen. Meestal vragen volwassenen het advies van een fysiotherapeut wanneer zich al een blessure heeft voorgedaan, bijvoorbeeld na het bezoek van een sportschool. Of als gevolg van een of andere beroepsmatige kwestie die zich voordoet (zoals pijn in de onderrug of herhaaldelijke pijnklachten). Een fysiotherapeut kan u begeleiden bij uw revalidatie, u helpen om weer op krachten te komen en u leren wat u kunt veranderen om de kans op letsel tot een minimum te beperken. Preventie is altijd te verkiezen boven genezing, dus het is een goed idee om advies van een fysiotherapeut te krijgen voordat u naar de sportschool gaat of deelneemt aan een bootcamp. Vergeet niet dat een fysio zowel uw trainingsdoelen begrijpt als hoe u deze veilig kunt toepassen.

Werken aan de houding

Er zijn veel redenen waarom u hier en daar last kunt hebben van zeurderige pijn, maar uw houding is misschien wel een van de meest kritische onderdelen om pijn te voorkomen. Uw houding is misschien niet iets waar u gedurende uw werkdag veel aandacht aan besteedt, maar als er pijn aan uw rug, nek en benen ontstaat, dan kan uw houding een van de factoren zijn.

Hoofdpijn?

Een van de meest voorkomende redenen voor frequente hoofdpijn bij kantoorwerkers is een slechte houding die wordt veroorzaakt door een verkeerde ergonomie.  Met dat in het achterhoofd kan een fysio u helpen bij het ontwikkelen van een beter bewustzijn van uw positie, advies over uw werkopstelling en het verbeteren van de functie van uw houdingsspieren, zodat u die zeurende houding pijnen kunt vermijden. In het algemeen zal een fysio specifieke oefeningen ontwikkelen om de houdingsspieren te versterken en zal hij u begeleiden tijdens uw genezingsproces. Ga naar de website zeeinbeweging.nl voor meer informatie.