Praktijksolaris
Image default
Aanbiedingen

Verlicht je zwembad: Een overzicht van verschillende soorten zwembadverlichting

Het toevoegen van verlichting aan je zwembad kan niet alleen de uitstraling verbeteren, maar ook zorgen voor een veiligere en gezelligere zwemervaring, zowel overdag als ’s avonds. Met een breed scala aan verlichtingsopties beschikbaar, kun je het perfecte lichtplan creëren om je zwembad om te toveren tot een adembenemend middelpunt van je buitenruimte. Wij benoemen de meest populaire soorten zwembadverlichting.

 

Onderwater LED-verlichting

Onderwater LED-verlichting is een van de meest populaire keuzes voor zwembadverlichting vanwege de helderheid, energiezuinigheid en duurzaamheid. Deze verlichting is verkrijgbaar in wit, warm wit, RGB en RGBW. De RGB en RGBW verlichting hebben verschillende kleuren en kunnen worden geprogrammeerd om verschillende sferen te creëren. Bovendien hebben LED-lampen een langere levensduur dan traditionele gloeilampen en vereisen ze minder onderhoud.

 

Drijvende zwembadlampen

Drijvende zwembadlampen zijn draagbare en veelzijdige opties om je zwembad te verlichten. Ze kunnen eenvoudig worden geplaatst waar je maar wilt in het zwembad en bieden een zacht licht dat perfect is voor sfeerverlichting tijdens avondzwempartijen. Sommige drijvende lampen zijn zelfs voorzien van kleurveranderende LED’s.

 

Schijnwerpers voor zwembadranden

Schijnwerpers voor zwembadranden worden geïnstalleerd rond de omtrek van het zwembad en werpen een helder licht naar beneden, waardoor de hele omtrek van het zwembad wordt verlicht. Deze verlichting is ideaal voor het accentueren van het zwembadontwerp en het verbeteren van de veiligheid rondom het zwembadgebied.

 

Fiber-optic zwembadverlichting

Fiber-optic zwembadverlichting maakt gebruik van vezeloptische kabels om licht te transporteren naar verschillende delen van het zwembad. Deze verlichting is energiezuinig, duurzaam en kan worden aangepast aan verschillende kleuren en patronen. Bovendien zijn vezeloptische systemen veilig, omdat er geen elektriciteit bij het zwembad zelf komt.

 

Ingebouwde traptredeverlichting

Voor extra veiligheid en uitstraling kan je overwegen om ingebouwde verlichting in de traptreden van het zwembad te installeren. Deze verlichting verlicht de treden en zorgt voor een duidelijk zicht tijdens het betreden en verlaten van het zwembad, wat het risico op struikelen of vallen vermindert.

 

Bij het kiezen van de juiste zwembadverlichting is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals energiezuinigheid, duurzaamheid, veiligheid en uitstraling. 

Verlicht je zwembad en laat het stralen, zowel overdag als ’s nachts!

 

https://www.amarque.nl/