Praktijksolaris
Image default
Huishoudelijk

Hoe maak je thuis een suède bank schoon?

Suède is een geweldig bekledingsmateriaal, dat de woonkamer een gezellige en luxe uitstaling geeft. Toch heeft het een slecht imago omdat het moeilijk te onderhouden is. Een suède bank reinigen hoeft echter geen zware klus te zijn!

 

In deze blog vertellen we je alles over je suède bank schoonmaken! Zo pak je dat aan!

 

natte vlekken verwijderen

Als er voedsel of vloeistof op uw suède bank is gemorst, moet u zo snel mogelijk actie ondernemen. Suède is namelijk buitengewoon gevoelig voor vocht en vloeistof kan deze zeer luxe bekleding aantasten. Dep de plek voorzichtig om het vocht en de vlek zo veel mogelijk te verwijderen. Blijven er resten achter, dep de vlek dan met een licht bevochtigde doek. Breng het vlekverzorgingsproduct aan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat dit een paar minuten intrekken en spoel de vlek vervolgens af met een vochtige schone doek. Gebruik de haardroger om de vlek te drogen. In sommige gevallen is het niet nodig om een reinigingsproduct voor vlekken te gebruiken als u de vlek direct na het ontstaan dept.

 

Oude vlekken verwijderen

Als je een oude vlek moet verwijderen, kun je deze eenvoudige truc toepassen: wrijf zachtjes over de plek met een gummetje. Er zijn ook speciale gummetjes voor suède, maar de gewone gum kan het ook aan. Nadat hiermee de vlek is “uitgewist”, borstel je de vlek af met een zachte borstel. Hiermee wordt het overtollige vuil verwijderd. In sommige gevallen moet u echter een professionele bankreiniger bellen om hardnekkige vlekken te verwijderen – denk aan inkt of krijt.

 

De bank opfrissen

Als je bank er verfomfaaid uitziet, kun je het suède heel gemakkelijk opfrissen. Droog het oppervlak af met een vochtige doek om het vuil en stof op te ruimen, uiteraard zonder de bekleding nat te maken. Professionele bank schoonmakers gebruiken nooit water om watergevoelige materialen zoals suède schoon te maken. In plaats daarvan hebben ze een droog reinigingsprocedure, omdat shampoo en stoomreiniging deze luxe bekleding kunnen beschadigen.

https://banklatenreinigen.com/suede-bank-schoonmaken/