Praktijksolaris

Verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen, moet je vaak heel veel inpakken. Er komt een hele hoop op je af tijdens zo’n verhuizing. Of je nu voor het eerst op jezelf gaat wonen of wanneer je al jaren spullen aan het verzamelen bent. Maar naast heel veel spullen en meubels inpakken, moet je ook een hoop papier werk invullen. Denk hierbij aan het opnieuw inschrijven bij de gemeente, want je moet dan vanaf dat moment op je nieuwe adres bekend staan. Daarnaast moet je ook bij allerlei andere instanties jouw vernieuwde adres doorgeven. Dus bij jouw werk, misschien jouw studie, maar ook bij de bank en de tandarts. Al deze instanties kunnen jouw namelijk brieven sturen en daarvoor moeten ze wel jouw goede adres hebben. Anders komt deze brief aan op het oude adres bij de nieuwe bewoners van jouw oude huis. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als je gaat verhuizen is het daarom slim om een duidelijk plan voor jezelf te maken. Hierbij houd je rekening met zowel de logistieke en praktische zaken als de papier zaken. Met een duidelijke, logische planning wordt de verhuizing echt een stuk makkelijker. Daarom een aantal tips:

 

Tip nummer 1 : probeer je spullen per kamer in te pakken

Wanneer je jouw spullen per kamer inpakt, creëer je orde in de chaos. Het scheelt ook heel veel tijd bij het uitpakken omdat je niet opnieuw alles weer moet uitzoeken en een logische plek moet geven. Dit geldt ook voor spullen zoals moeren en bouten. Als je die bewaart bij het product of de meubels waar deze spullen bij horen, scheelt dat je veel tijd met zoeken. Het levert ook een stuk minder frustraties op.

 

Tip nummer 2 : bereid jezelf voor

Zorg dat je weet waar je aan begint en probeer alvast wat spullen in slaan. Schroeven kopen is bijvoorbeeld alvast heel handig.

https://moerenbout.nl/