Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Mensen helpen met EMDR

Trauma’s kunnen soms ernstige gevolgen hebben en sommige mensen kunnen hier niet van herstellen. De traumatische gebeurtenis weerhoudt hen ervan het leven weer op te pakken en hierdoor zullen ze altijd worden geremd. Als jij deze mensen wilt helpen, dan kun je je verdiepen in Eye Movement Desensitization and Reprocessing, ook wel EMDR genoemd. Dit is een methode voor de behandeling van mensen met een posttraumatische stress-stoornis en kun je leren als je een EMDR-cursus volgt.

 

Wat is EMDR?

EMDR wordt toegepast op mensen die iets zeer traumatisch hebben meegemaakt en dit niet los kunnen laten. Ze hebben last van herbelevingen, flashbacks, nachtmerries en vermijdingsreacties. Het lukt ze niet de gebeurtenis te verwerken en hebben hier hulp bij nodig. EMDR is 25 jaar geleden ontwikkeld en sindsdien een volwaardige therapeutische methode geworden. De patiënt zal tijdens een sessie gevraagd worden het trauma te herleven maar tegelijkertijd worden afgeleid met verschillende stimuli. Tijdens de cursus EMDR zal je precies worden verteld hoe je dit kunt doen en hoe je deze mensen kunt helpen.

 

De cursus

De cursus zelf duurt meestal 4 volledige dagen en behandelt zowel een praktijkgedeelte als theorie. De opleiding bestaat uit een basiscursus en eventueel een vervolg. Je moet wel over een academische vooropleiding als pedagoog, geestelijke gezondheidskundige, psycholoog of aarts beschikken en daarnaast bepaalde kwalificaties kunnen laten zien. Voldoe jij hieraan, dan kun je door deze cursus te volgen de kwaliteit van een groot aantal levens aanzienlijk leren te verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Bodytec Training met een personal trainer?

Laptop toe aan vervanging? Stel zelf een nieuwe samen!

Bewegen en gezond leven