Praktijksolaris

Een overzicht van alle trappen en leuningen

Als jij jouw trap wil gaan renoveren, dan moet je je realiseren dat dit niet zo één, twee, drie gedaan is. Het is een grote klus waar best wat tijd in gaat zitten. Dat gezegd hebbende, het renoveren van je trap is wel altijd de moeite waard. Wanneer je al heel veel jaren in hetzelfde huis woont, dan ziet je de trap achteruitgaan door het intensieve gebruik. Vlekken van geknoeide koffie, deuken doordat je meubilair de trap op hebt gesjouwd, krassen van stiften en andere onbestemde schade. Hoogst tijd dus om je trap te gaan renoveren! We zitten toch met zijn alle binnen, dus je kan nu net zo goed aan de slag gaan in je huis. In dit artikel vertel ik welke soorten trappen, bedekkingen en leuningen jij allemaal kan gaan kiezen.

 

Allereerst de trappen, er zijn vele soorten waar jij uit kan kiezen. Toch zijn alle trappen in tweeën te verdelen: open en dichte trappen. Open trappen vallen minder op en lijken minder ruimte in te nemen terwijl ze wel minder veilig zijn. Gesloten trappen vallen meer op en zijn duurder, maar ze zijn wel veilig voor bijvoorbeeld kinderen en gesloten trappen geven de mogelijkheid de ruimte onder de trap optimaal te benutten. Dan zijn er nog allemaal verschillende vormen trappen. Als eerste heb je een wenteltrap en een spiltrap. Beide draaien rond, maar een spiltrap is goedkoper. Rechte trappen kunnen een boven- of onderkwart hebben, een draai van 90 graden.

 

Ten tweede de trapleuning, die mag natuurlijk niet ontbreken. Bij een wenteltrap past een gebogen trapleuning het best, terwijl u bij een rechte trap met boven- of onderkwart het beste een rechte leuning met een hoek kan nemen. Er zijn trapleuning hout en weer anderen zijn gemaakt van plastic of aluminium. Tot slot kan je een trap met veel verschillende materialen bedekken. Je kan je trap stofferen, schilderen, er laminaat op leggen, hem van massief hout laten maken of je trap zelfs betegelen. De keuze is aan jou!

https://www.lamiwood.nl/