Praktijksolaris

Een massage opleiding waarmee je mensen echt helpt

Een massage opleiding van Positive Touch helpt gegarandeerd om mensen minder stress te laten ervaren. Wist je dat minder dan 100 jaar geleden het woordje ‘stress’ nog niet eens bestond? Tegenwoordig wordt het in overvloed gebruikt en overal om ons heen wordt onze aandacht gevraagd voor 5-staps artikelen, wonderproducten die onze stress beloven te verminderen.  De realiteit is dat stress is genoemd als de “gezondheidsepidemie van de 21e eeuw”. Ondanks de vele miljoenen euro’s aan campagnes en de marketingbedrijven die erachter zitten, willen we graag geloven dat er geen magisch recept bestaat om de stress die we ervaren in de veeleisende levensstijl van vandaag de dag te verminderen. De enige manier om stress op een dagelijks niveau te bestrijden is door middel van een holistische benadering waarbij we zorg dragen voor ons lichaam en geest, ook al is het op de kleinste manieren.  Een bezoek aan een Beauty Salon of Spa wordt niet langer beschouwd als ‘luxe verwennerij’. Deze paar minuten van lichaamsverzorging kunnen worden gezien als een legitieme en essentiële manier om stress te bestrijden.

Massage opleiding die niet meer weg te denken is

De holistische massage opleiding door erkende opleiders is een bekende behandeling die niet alleen gericht is op de gespannen spieren als gevolg van stress, maar die ook rekening houdt met het emotionele en spirituele welzijn van de persoon die je behandelt. Het is een oude methode van genezing die de bloedcirculatie stimuleert en het lymfedrainagesysteem zuivert dat helpt bij het vrijgeven van gifstoffen uit het lichaam. Door te erkennen dat ziekte en stress niet alleen het fysieke, maar ook het emotionele, spirituele en mentale welzijn beïnvloeden, laat deze specifieke vorm van massage de natuurlijke genezende vermogens van het lichaam naar voren komen en het hele lichaam als geheel in balans brengen. Deze massagetechniek wordt al duizenden jaren gebruikt in Egypte, China en India. De term “holistisch” is afgeleid van het oude Griekse woord “holos”, wat “geheel” betekent.  Holistische Massage behandelt het hele lichaam per definitie als één enkele entiteit en is specifiek op maat gemaakt voor elke klant. Deze massage is een van de behandelingen die klanten het meest nodig hebben in de huidige veeleisende levensstijl. Het is een essentieel aanvulling op het aanbod van een Salon en Spa en een even noodzakelijke vaardigheid die elke therapeut zou moeten verwerven.

Veel meer dan een masseur

Goede massagetherapeuten hebben een scala aan persoonlijke, sociale en zakelijke vaardigheden nodig, maar het allerbelangrijkste is dat ze hun fysieke vaardigheden willen uitbreiden door continue bijscholing.